Shfleto Kategorinë

Opinion

Ra! Ndërtesa e teatrit ra!

Nga Artan Fuga Ra! Ndërtesa e teatrit ra ! Qendra historike si kujtesë kolektive e qytetit të Tiranës ra! Statusi i aktorëve dhe i gjeneratës aktoriale madhire që kishte zënë rënjë në mendjet e shqiptarëve ra! Kuvendi ra! Prona…

Çfarë ndryshon pas shembjes së teatrit?

Nga Andi Bushati Kjo e enjte është një ditë që do të hyjë në historinë e Kuvendit të Shqipërisë. Jo për faktin se 75 deputetë, sejmenë të Edi Ramës, ngritën kartonat për të shkatërruar Teatrin Kombëtar. Jo se ata po i zhvasin Tiranës një…

Për Teatrin

ARTAN RAÇA Më 1971, në luftën për pavarësinë e Bangladeshit, ndërtesa e Asamblesë Kombëtare në Dhaka e ndërtuar më 1962 në mes të një liqeni, shpëton për mrekulli dhe për rastësi nga shkatërrimi sepse bombarduesit e morën atë për një…

Kazma kundër historisë të kthehet kundër vetes

Mjafton që, si një heqje nervi, t’ia shkulësh një shoqërie kujtesën historike që ta kthesh atë në barbare. “Mjerë ai popull që e ka humbur kujtesën historike!”, psherëtihet atëherë. Mirëpo, “atëherë” domethënë vonë. Asgjësimin e kësaj…