E trishtë, humb jetën nga koronavirusi gjyqtari shqiptar

Një lajm i hidhur është raportuar në media. Gjyqtari Durim Kadiu ka ndërruar jetë nga koronavirusi pas një beteje prej disa javësh.

Lajmin e hidhur e ka bërë të ditur miku i të ndjerit, ish drejtori i Arkivit në Ministrinë e Brendshme, historiani Kastriot Dervishi.

“Për njeriun e mirë Durim Kadiu. E pabesueshme! Miku im i mirë, Durim Kadiu nuk jeton më. Sëmundja e mallkuar covid 19, e cila e sfiliti për disa javë, i mori jetën. Nuk do kemi më midis nesh njeriun fisnik, gjyqtarin dhe familjarin shembullor.

Njeri i ligjit nga viti 1994, gjyqtar, kryetar i Gjykatës së Kavajës, drejtor i kabinetit të kryetarit të Gjykatës Kushtetuese dhe ndihmësgjyqtar i Gjykatës së Lartë, Durimi la kudo emrin e një njeriu të mirë dhe profesionisti të përkushtuar. Ngushëllime për nënën e tij, bashkëshorten dhe vajzat. Shpirti i tij pushoftë në paqe në amshim!” shkruan Dervishi.

Ju mund të pëlqeni dhe këto