“Nga janari paga e mësuesve do të rritet”, ministrja e Arsimit jep lajmin

Ministrja e Arsimit, Evis Kushi, ka bërë të ditur ditën e sotme se paga e mësuesve nga 1 janari 2021 do të rritet me 15%.

Gjithashtu, ministrja ka thënë se nga viti i ardhshëm nxënësit e klasave të gjashta dhe të shtata do të përfitojnë nga skema e librave falas.

Në vitin 2021 paga e mësuesve do të rritet me 15%. 75.8 miliardë lekë është buxheti për arsimin në vitin 2021. 250 mijë nxënës do të përfitojnë nga skema për libra falas. Këtë vit do të ketë libra falas edhe për klasat e gjashta dhe të shtata. Qëllimi ynë është që të kemi më shumë mësuesë ndihmës. Sot është e pamundur që një mësues të punësohet nga partitë, kjo nuk ndodh, punësimi vjen vetëm nga portal”, tha ministrja.

Ju mund të pëlqeni dhe këto