Kapet në foto fenomeni i rrallë në Alpet Zviceriane: “Dy unaza u krijuan rreth diellit”

Një fenomen i jashtëzakonshëm është kapur në foto, ku mbi Alpet Zviceriane një aureolë akulli është formuar.

Michael Schineider, një fotograf zvicerian, ishte duke bërë ski një mëngjes nëntori kur qielli u pastrua dhe u vu re se rreth diellit ishin krijuar dy unaza për shkak të kristaleve të akullit të ngrira në ajër.

“Menjëherë e kuptova se aureola u krijua si pasojë e dritës së diellit. Fillimisht ishte shumë e zbehtë, por më pas u qartësua tej mase. U magjepsa nga dy unazat që u krijuan rreth diellit dhe refleksionit të dritës.Ishte thjeshtë mahnitëse”, ka thënë fotografi.

Halo annotation by Mark McCaughrean. Ice crystals freeze in mid air to produce an amazing halo around the sun in the Swiss Alps, Switzerland. See SWNS copy SWCAhalo: This breathtaking photo shows the incredible moment that ice crystals froze in mid-air – causing a HALO effect around the beaming sun. Photographer Michael Schneider was skiing in the Swiss Alps when the morning fog cleared to reveal two vibrant rings surrounding the sun. The ice rings started off faint and incomplete but, as Michael continued to watch, they became more vivid, until the inner ring formed a complete circle, framing the sun and the mountain edges.

Shkenca ka bërë të ditur se kjo shpjegohet si një fenomen optik për shkak se krijohet një lloj bashkëpunimi me disa elementë.

Ju mund të pëlqeni dhe këto