Flower
Flower

“Ka nevojë për masa të mençura”, propozimi i Artan Fugës për studentët, Ministres së Arsimit, profesorave e qeverisë

Nga Artan Fuga

Cfarë u propozoj studentëve, Ministres së arsimit, kolegëve të mi profesora dhe qeverisë!
———————————————

Per mua tani ka nevoje per masa të mencura:

1. Pranimi i amendimit te ligjit per arsimin e larte, që e pranon ose jo ndonje fletushke sherbetore propagandistike people, eshte ai baza e te gjitha te keqiave qe ka mberthyer shkollen e lartë.
2. Pezullimi i te gjithe bordeve per nje kohe te dyte derisa te perpunohet modeli i ri i administrimit.
3. Pranimi i pageses me keste i detyrimeve financiare te studenteve
4.Planifikimi i nje studimi mbi gjendjen e arsimit te larte ne Shqiperi dhe paraqitja e tij si nje plan masash Kuvendit te Shqipërise para amendimit të ligjit për arsimin e lartë.
5. Pranimi i perpunimit te nje ligji te integrimit te shkences dhe kultures e dijes ne shoqërinë e sotme shqiptare.
6. Pëpunimi i një ligji për pranimin e të rinjve të diplomuar në administratën publike vetëm nëpërmjet meritokracisë dhe jo konkurseve fallco.
7. Përpunimi i ligjit antikorrupsion në sistemin universitar dhe në vlerësimin e studentëve.
8. Krijimi i një keshilli emergjence prane ministrise te arsimit ose edhe me lart per reformimin e arsimit te larte.
9. Pergatittja e nje samiti a kongresi per arsimin e larte me te gjithe aktoret e interesuar sociale e politike dhe intelektuale te vendit. Urgjent.
10. Perpunimi i shpejte i modelit të universiteteve publike shqiptare
11. Bashkia Tiranë të ktheje ne destinacionin e perdorimit te aseteve te UT qe i jane uzurpuar ne menyre arbitrare.

Cfarë u propozoj studentëve, Ministres së arsimit, kolegëve të mi profesora dhe qeverisë!…

Gepostet von Artan Fuga am Freitag, 7. Dezember 2018

Ju mund të pëlqeni dhe këto