Shmangni: Rrushin

Zgjidhja: Bebet 6 muajsh e sipër, mund të hanë copa rrushi të prera hollë (jo thjeshtë të ndara në gjysëm). Por për të qenë më të sigurt mund të përdorni pure frutash përpara vakteve.

Shmangni: Karamelet e forta dhe të ngjitshme

Zgjidhja: Karamelet janë shumë të vogla dhe të rrëshqitshme për të voglin tuaj, por ne rekomandojmë tost francez pa të bardhën e vezës si një ushqim i vogël, i shëndetshëm e i ëmbël.

Shmangni: Gjalpin e Kikirikut

Zgjidhja: Gjalpi i ngjitshëm i kikirikut është tepër i rrezikshëm për fëmijët më të vegjël se dy vjeç. Për të shmangur këtë gjalpë, mund ta kënaqni fëmijën me puding të bërë vet ose muhalebi.

Shmangni: Perimet e gjalla

Zgjidhja: Ndërkohë që fëmijët po mësojnë të përtypin ushqimin e tyre, shmangni perimet e gjalla dhe jepini bizele, bathë ose karrota. Këto tre perime sugjerohen të gatuhen lehtë.