Kini kujdes, këta janë telefonat me rrezatimin më të lartë radioaktiv

Së fundmi, Zyra Federale Gjermane për Mbrojtjen ndaj Radioaktivitetit, ka publikuar një raport ku shpalosur telefonat me valët më të rrezikshme.

Në këtë raport, të parët në listë, për shkallën më të lartë të radioaktivitetit, kryesojnë Xiamo Mi A1 dhe OnePlus 5T, ndërsa më pak i rrezikshmi është Samsung.

Lista:

Mi A1 SAR prej 1.75

OnePlus 5T me 1.68

Mi Max 3 me 1.58

OnePlus 6T me 1.55

HTC U12 Life me 1.48

Google Pixel 3 XL dhe Pixel 3 në vendin e 7 dhe 12 për radioaktivitetin më të lartë

iPhone 7 gjendet në vendin e 9.

Galaxy Note 8 dhe ZTE Axon Elite kishin vlerat më të ulëta SAR prej 0.17

Ndiqeshin nga LG G7 dhe Galaxy A8 me 0.24 SAR

Galaxy S8+ dhe Galaxy S7 regjistruan një vlerë SAR 0.26.

*Kujtojmë se sa më të ulët vlera SAR aq më pak të rrezikshëm janë valët e emetuara nga këto telefon.*

Çdo do të thonë këto vlera? Sipas agjencisë Gjermane një smartfon i sigurtë ka një nivel radioaktiviteti nën 0.6 SAR.

 

Ju mund të pëlqeni dhe këto