Studimi/ Si ndikon jeta e motrës a vëllait në martesën tuaj

Marrëdhëniet mes motrave dhe vëllezëve janë unike në ndikimin që kanë në jetën e një personi dhe zgjasin përtej fëmijërisë, ka zbuluar një studim.

Ndikimi i motrave apo vëllezërve ndihet edhe në vendimet që marrim si të rritur, si martesa dhe fëmijët.Një studim i zhvilluar nga kërkues në universitetin e Këlnit që mori në shqyrtim njerëz për më shumë se 32 vjet, zbuloi se njerëzit kanë më shumë gjasa të martohen, divorcohen apo të bëhen prindër, nëse shohin motrën a vëllain të bëjë të njëjtën gjë.

Kërkuesit analizuan të dhëna nga 4521 individë nga German Socio-Economic Panel Study (SOEP), i cili mblodhi informacione mbi jetën familjare dhe martesore nga viti 1984 në 2016.

Ju mund të pëlqeni dhe këto