Test/ Zgjidhni një figurë dhe ajo do zbulojë shqetësimin që keni momentalisht

Figura nr. 1

Ata që zgjedhin figurën numër 1 hasin vështirësitë më të mëdha kur e gjejnë veten se duhet të bëjnë zgjedhje. Frika nga gabimi, por edhe rrezikimi i asaj që keni. Një vështirësi në të cilën hasen shumë njerëz, veçanërisht kur ata vazhdimisht vihen në provë dhe përballen me ndryshime të vazhdueshme. Në këtë rast duhet të mbani mend se ajo që është arritur nuk është e rastësishme. Është dëshmi se ne jemi në gjendje të kapërcejmë sfidat dhe për këtë arsye ne mund të merremi me të tjerët, duke pasur kapacitet dhe duke përfituar nga përvojat e fituara.

Figura nr. 2

Vështirësia më e madhe e atyre që kanë zgjedhur figurën numër 2 është kërkimi i përsosmërisë në çdo rast. Të jesh kërkues me veten tënde, të presësh më të mirën nga ajo që bën është sigurisht një fakt i rëndësishëm. Me kusht që ky qëndrim të mos bëhet frenues dhe diçka që pengon potencialin e dikujt. Një dozë tolerance ndaj vetvetes është më e domosdoshme se kurrë, së bashku me njohjen se jo gjithçka meriton të njëjtin angazhim.

Figura nr. 3

Vështirësia e atyre që kanë zgjedhur figurën e tretë është ajo formë mendore që çon në shqetësim të tepërt për gjithçka. Një lloj shqetësimi që shpesh rezulton në një ndjenjë të pafuqie. Kjo nuk stimulon veprimin dhe rezultatin që mund të arrihet duke vepruar, ndoshta edhe gabimisht. Ata që përpiqen të analizojnë gjithçka, të parashikojnë çdo detaj, shpesh nuk dëshmojnë se janë persona skrupuloz, por përkundrazi, manifeston vështirësinë për të vepruar, për të bërë. Jo gjithçka mund të parashikohet, sepse jeta nuk është lojë shahu.

Burimi: Revistapsikologji.com

Ju mund të pëlqeni dhe këto