Nëse dëgjoni këtë emër në avion, me shumë mundësi dikush nga pasagjerët ka ndërruar jetë

Të dëgjosh stafin e aeroplanit teksa je duke udhëtuar në ajër se dikush nga pasagjerët ka vdekur, do të sjelli panik tek të gjithë udhëtarët.

Për këtë arsye, stafi i tyre ka shpikur një nofkë për të gjithë të vdekurit që ndërrojnë jetë në ajër, duke i quajtur ata “Jim Wilson”.

Nofka lejon shërbimet e transportit ose sipërmarrësit të thërrasin për një trup të vdekur pa i vërejtur askush.

Emri vjen nga arkat që përdoren për transportin e trupave. Veç kësaj, linjat ajrore të tjera thjesht telefonojnë trupat e vdekur HR, një shkurtim për “Human Remains” (mbetjet njerëzore).

Rreth 50,000 trupa të vdekur transportohen me aeroplan çdo vit pasi njerëzit shpesh vdesin larg shtëpisë dhe duhet të transportohen drejt familjeve të tyre, për shërbimet e varrimit.

Ju mund të pëlqeni dhe këto