Zbulohet fenomeni i frikshëm që do të zhduki njerëzimin nga faqja e planetit Tokë

Prej disa dekadash tashmë, njerëzimin e ka tunduar gjithmonë pyetja se kur do të vijë fundi i botës dhe mesa duket, mund të kemi një përgjigje për këtë tani.

Një kërkim i fundit që është bërë nga Breakthrough National Center for Climate Restoration në Melburn, Australi, ka zbuluar se ndryshimet klimaterike po e kërcënojnë seriozisht qytetërimin e ditëve të sotme dhe nëse nuk kujdesemi, fundi i njerëzimit do të jetë pas 30 vitesh.

Rritja e temperaturave është duke sjellë shkrirjen e akujve dhe shkatërrimin e qindra mijëra pemëve në Amazon, të cilat kanë pasoja fatale për njerëzimin, ndaj duhet vepruar sa më shpejtë.

“35% e pjesës së tokës dhe 55% e popullsisë globale, mbi 20 ditë në vit kanë pasoja të drejtëpërdrejta shkatërruese si pasojë e ngrohjes globale”, thuhet në këtë raport.

Ju mund të pëlqeni dhe këto