Zbardhet misteri/ Pse është ky ishull i mbushur vetëm me lepuj?

Onkunoshima është një ishull në Japoni, që ka marrë emrin si “ishulli i lepujve” për shkak të mijëra kafshëve që jetojnë aty.

Askush nuk e di tamam se si lepujt shkuan atje. Prej Luftës së II Botërore, lepujt u shumuan dhe tani janë bërë një atraksion për vizitorët.

Një teori thotë se lepujt u sollën nga një qendër që i rriste dhe që s’mund t’i mbante dot më. Megjithatë, ende nuk është zbuluar origjina e tyre.

Ju mund të pëlqeni dhe këto