Video/ Ja si përhapet koronavirusi nga një person tek tjetri kur ne flasim

Një eksperiment tregon se për sa kohë mbesin pikat në ajër në dhoma të mbyllura.

Mbajtja e një distance të sigurt, larja e duarve dhe mbajtja e maskës ëmbrojtëse janë aktualisht masa të rëndësishme në luftën kundër coronavirusit

Shumë prej tyre kanë punuar për ca kohë nga shtëpia për të zvogëluar kontaktet sociale. NHK World, një kompani japoneze, përdor një seri eksperimentesh për të demonstruar pse këto masa janë të rëndësishme.

Duke përdorur simulimet dhe testet kompjuterike, ata tregojnë se si virusi Covid-19 mund të përhapet në ajër.

 

Ju mund të pëlqeni dhe këto