Publikoni shumë foto selfie? Ja se çfarë mund të mendojnë të tjerët për ju

Ata që publikojnë më shumë selfie, vlerësohen si më pak të suksesshëm dhe më të pasigurt, sipas ekspertëve.

Për më tepër, selfiet që reklamojnë pjesë fizike, siç është një përkulja seksi para një pasqyre u përceptuan veçanërisht negative. Ndërkohë, njerëzit që postonin foto udhëtimesh ose thjesht foto poza, u shikuan si njerëz më të sigurtë dhe më të suksesshëm.

Një reagim pozitiv ndaj pozave mund të shpjegohet me faktin se ato zakonisht duken më të natyrshme sesa selfiet. Pozat tregojnë mënyrën se si do të na shihnin të tjerët në jetën reale dhe kjo i bën ato të duken më të këndëshme. Për më tepër, nëse zakonisht publikoni foto poza në rrjetet sociale dhe më pas ndjekësit tuaj paprimtas shohin një selfie, kjo mund të sinjalizojë diçka të çuditshme dhe të pazakontë në lidhje me personalitetin tuaj.

Disa studime madje gjetën një lidhje mes postimit të fotove selfie dhe narcizmit, që nënkupton një kërkesë të fortë për admirim dhe ekspertët besojnë se të tjerët mund ta ndjejnë atë duke shikuar fotot tona.

Ju mund të pëlqeni dhe këto