Njerëzit nuk duan t’i përdorin, pasuria që fshihet pas akujve që po shkrijnë në Greenlandë

Ngrohja globale po sjell me shpejtësi shkrirjen e një pjesë të madhe të akujve që kanë mbizotëruar Greenland-ën.

Por disa ekspertë, e kanë parë këtë dukuri si jo shumë negative. Duke u shkrirë akulli, uji që derdhet sjell një sasi të madhe të sedimenteve. Kjo rërë që depozitohet është një përbërës kryesor në betonin që përdoret sot për ndërtim.

Por ndonëse kjo dukuri përqafohet nga disa, të tjerë persona e kundërshtojnë. Shumë njerëz janë të bindur se nuk duan që ta përdorin rërën që përfitohet nga ndryshimet e shumta klimaterike. Ata shprehen se ne si specie duhet të gjejmë diçka tjetër për të ndërtuar.

Ju mund të pëlqeni dhe këto