Momenti historik, kapet në foto kometa që kalon një herë në 6800 vjet në Tokë

Mbrëmjen e së premtes, një kometë është parë duke lëvizur mbi Sotnehenge dhe këtë moment ikonik e ka kapur në kamera fotografi Mathew Browne.

Mbi kokën e tij dhe të monumentit ikonik të gurit neolitik kaloi kometa e rrallë “Neowise”, e cila ka kaluar 103 milionë km larg tokës.

Topi i zjarrit udhëtoi nëpër qiell në rrugëtimin e tij një herë në 6.800-vjet duke lëshuar mbrapa tij retë mahnitëse Noctilucente.

Matheë pasi publikoi fotografitë e tij u shpreh se “Kam kapur mijëra e mijëra foto gjatë karrierës time, por kjo duhet të jetë një nga të preferuarat e mia”.

Ju mund të pëlqeni dhe këto