“Korona do të jetë e tëra mbi ne”, Baba Vanga parashikoi përhapjen e koronavirusit, dëshmia shokuese

Profetja e njohur e Ballkanit, Baba Vanga, duket se ka paralajmëruar përhapjen e një virusi. Sipas “Express”, Vangeliya Pandeva Gushterova, emri i vërtetë i Baba Vangës, ka parashikuar përhapjen e koronavirusit.

Sipas dailystar.co.uk, një grua që takoi Baba Vanga në vitet 1990 ka dalë me lajme mbi profecinë. Neshka Stefanova Robeva, 73 vjeç, tha që mësoi për paralajmërimin e koronavirusit pak para vdekjes së Baba Vanga. Ajo u shpreh se profetja ballkanase i ka thënë:  “Korona do të jetë e tëra mbi ne“. Zonja Robeva tha: ” Vanga e parashikoi kur e vizitova vite më parë: “Neshka, Corona do të jetë mbi të gjitha,” më tha. Unë nuk e kuptova se çfarë do të thoshin këto fjalë atëherë. Në atë kohë mendova se fliste për Rusinë. Në bullgarisht, korona nënkupton kujdestarinë dhe është e lidhur ngushtë me udhëheqjen ruse në vend. Vetëm tani e kuptova se ishte gripi kinez.

Këto pretendime të çuditshme janë shpërndarë gjithashtu nga shumë njerëz në mediat sociale. Një përdorues i Twitter ka shkruar gjithashtu se kjo teori lidhet edhe më një tjetër parashikim të Baba Vanga, për vdekjen e Trump.

Baba Vanga parashikoi që presidenti i 45-të i Shteteve të Bashkuara do të vdiste nga një sëmundje e panjohur. Vetëm tani e kuptova se ishte gripi kinez. Donald Trump është presidenti i 45-të dhe koronavirusi është në një virus vrasës,”- shkruan ai.

O zot me sa duket Baba Vanga e parashikoi koronavirusin ……. Kjo ka shkuar shumë larg, nuk mund ta marr më parasysh këtë,”– shkruan një tjetër.

Pasuesit e Baba Vanga besojnë se gruaja ishte e fuqishme që mund të komunikonte me të vdekurit dhe kishte vizione për të ardhmen. Baba Vanga supozohet të ketë parashikuar zgjedhjen e Barack Obama si President të SHBA-ve në 2009, Brexit dhe sulmin terrorist të 11 shtatorit. Sidoqoftë, më e famshmja, ajo erdhi në pah pas vdekjes së saj kur parashikoi me saktësi fundosjen e vitit 2000 të nëndetëses ruse Kursk. Duke folur për të ardhmen, disa besojnë se Baba Vanga parashikoi fatkeqësi natyrore dhe trazira politike. Pasuesit e mistikës pretendojnë se profecitë e saj kishin një përqindje prej 85 përqind të besueshmërisë. Por jo të gjithë mendojnë se hostoritë e Baba Vanga janë bindëse dhe të besueshme.

Sipas faqes Skeptics.com, profecitë e Baba Vanga janë plot vrima dhe trillime.

“Vanga ishte analfabete, dhe ajo me sa duket nuk ka shkruar asnjë libër vetë, por e kanë bërë anëtarët e stafit të financuar nga qeveria bullgare duke kapur ato që thoshte ajo. Parashikimet e cituara të Vanga duket se të gjitha janë vizione apokaliptike për të ardhmen e botës, ku thuhet se do të fillojë një luftë në vitin 3005 dhe do të ndryshojë trajektoren e planetit,”– shkruan faqja.

Ju mund të pëlqeni dhe këto