Konsiderohet si emri më djallëzor, ja çfarë kuptimi fshihet pas “Valak”

Në historinë e njerëzimit, Luçifer është konsideruar si emri me kuptimin më djallëzor, kjo për shkak se mendohet se Djalli mban këtë emër.

Por në fakt, është krejt e kundërta. “Luçifer” përkthehet në mbajtës i Dritës dhe në fakt, është një tjetër emër që po cilësohet si më djallëzor.

Emri Valak u bë shumë i njohur pas personazhit famëkeq të filmit “The Conjuring 2”, një demon që shfaqej si një murgeshë.

Sipas burimeve të ndryshme, Valak mendohet se është emri i një demoni shumë të fuqishëm. Në disa libra të vjetër, ai shfaqet si një djalë i vogël që fluturon mbi një dragua, ndërsa në disa libra të tjerë, shkruhet se Valak është krijuar nga bishti i gjarprit.

Ju mund të pëlqeni dhe këto