Ja se cili është ëngjëlli juaj mbrojtës bazuar në ditën dhe muajin e lindjes

Pak e dinë se engjëjt mbrojtës janë “vetëm” 72 dhe janë të ndarë sipas elementeve natyrore. Ka 18 që dominojnë elementin e zjarrit dhe merren me rigjenerimin, transformimin, veprimet dhe projektet.

18 që dominojnë elementin e ajrit dhe merren me zgjidhjen e problemeve, ideve dhe komunikimeve.

18 që dominojnë elementin e ujit që merret me ndjenjat, dashurinë dhe pasionin.

Dhe së fundi, 18 që dominojnë elementin e tokës që merret me punën, prosperitetin dhe rritjen e mallrave.

Engjëjt mbrojtës na ndihmojnë kur kërkojmë ndihmë dhe çdo engjëll që na shoqëron është caktuar për ne nga dita dhe muaji i lindjes. Këtu janë ato që janë:

Lindur nga 1 deri në 5 janar, Engjëlli Nemamiah

E lindur nga 6 deri më 10 janar, Engjëlli Yeialel

Lindur nga 11 deri më 15 Janar Engjëlli Harahel

I lindur në 16-20 janar, Engjëlli Mitzrael

E lindur nga 21 deri në 25 janar Engjëlli Umabel

I lindur nga 26 deri në 30 janar, Engjëlli Iahhel

E lindur 5-9 shkurt Engjëlli Mehiel

E lindur më 10-14 shkurt, Engjëlli Damabiah

E lindur më 15 deri më 19 shkurt Engjëlli Manakel

E lindur më 20-24 shkurt, Engjëlli Eyael

E lindur nga 25 deri më 29 shkurt Engjëlli Habuhiah

E lindur nga 1 deri më 5 Mars Engjëlli Rochel

E lindur nga 6 deri më 10 mars Engjëlli Jamabiah

Lindur nga 11 deri më 15 Mars Engjëlli Haiayel

E lindur nga 16 deri më 20 Mars Engjëlli Mumiah

E lindur më 21-25 mars, Engjëlli Vehuiah

E lindur nga 26 deri më 30 mars Engjëlli Jeliel

E lindur më 5 deri më 9 prill, Engjëlli Elemiah

E lindur më 10-14 prill, Engjëlli Mahasiah

E lindur më 15 deri më 20 prill Engjëlli Lelahel

E lindur më 21-25 prill, Engjëlli Akaia

E lindur në mes të 26 dhe 30 Prillit, Engjëlli Cahetel

 Engjëjt mbrojtës të lindur në maj, qershor, korrik, gusht dhe shtator:

E lindur nga 28 korriku deri më 1 gusht Engjëlli Haaja

I lindur në 23 deri më 27 korrik Engjëlli Nithaiah

Lindur nga 17 deri më 22 korrik Engjëlli Haheuiah

E lindur nga 12 deri më 16 korrik Engjëlli Melahel

E lindur nga 7 deri më 11 korrik Engjëlli Yeiayel

Born Nel 2-6 korrik Engjëlli Nelchael

Lindur nga 1 qershor deri më 5 qershor, Engjëlli Hariel

E lindur nga 6 deri më 10 qershor Engjëlli Hekamiah

E lindur nga 11 deri më 15 qershor Engjëlli Lauviah

E lindur nga 16 deri më 21 qershor Engjëlli Caliel

E lindur nga 22 deri më 26 qershor Engjëlli Leuviah

Lindur nga 27 deri më 1 korrik Engjëlli Pahaliah

E lindur nga 1 deri më 5 maj, Engjëlli Haziel

E lindur nga 6 deri më 10 maj Engjëlli Aladiah

Lindur nga 11 deri më 15 Maj Engjëlli Lauviah

Lindur më 16-20 maj, Engjëlli Hahaiah

Lindur nga 21 Maj deri 25 Maj Engjëlli Iezalel

E lindur më 26 deri më 31 maj, Engjëlli Mebahel

E lindur më 2-6 gusht, Engjëlli Yeratel

E lindur më 7 deri më 12 gusht, Engjëlli Seheiah

E lindur më 13 deri më 17 gusht, Engjëlli Reiyel

E lindur më 18 deri më 22 gusht, Engjëlli Omael

E lindur më 23-28 gusht, Engjëlli Yecabel

Lindur nga 29 gusht deri më 2 shtator Engjëlli Vasariah

E lindur më 3-7 shtator Engjëlli Yehuiah

E lindur nga 8 deri më 12 shtator Engjëlli Lehaiah

E lindur nga 13 deri më 17 shtator Engjëlli Chavaquiah

Lindur më 18-23 shtator, Engjëlli Menadel

E lindur më 24 deri më 28 shtator, Engjëlli Aniel

E lindur nga 29 shtatori deri më 3 tetor Engjëlli Haamiah

Engjëjt mbrojtës të lindur në tetor, nëntor dhe dhjetor:

E lindur nga 4 deri më 8 tetor Engjëlli Rehael

E lindur nga 9 deri në 13 tetor, Engjëlli Yezalel

E lindur nga 14 deri në 18 tetor, Engjëlli  Hahahel

I lindur më 19-23 tetor, Engjëlli Mikael

E lindur nga 24 deri në 28 Tet Engjëlli Veuliah

E lindur nga 29 tetori deri më 2 nëntor Engjëlli Yelahiah

Lindur nga 3 deri më 7 nëntor, Engjëlli Sehaliah

E lindur nga 8 deri më 12 Nëntor Engjëlli Ariel

E lindur më 13 deri më 17 nëntor, Engjëlli Asaliah

E lindur më 18-22 Nëntor Engjëlli Mihael

E lindur më 23-27 nëntor, Engjëlli Vehuel

Lindur nga 28 nëntor deri më 2 dhjetor Engjëlli Daniel

Lindur nga 3 deri më 7 dhjetor Engjëlli Hahasiah

I lindur nga 8 deri më 12 dhjetor Engjëlli Imamia

E lindur më 13 deri më 16 dhjetor Engjëlli Nanael

E lindur në mes të 17 dhe 21 dhjetorit Engjëlli Nithael

E lindur më 22 deri më 26 dhjetor, Engjëlli Mebahiah

E lindur nga 27 deri më 31 dhjetor Engjëlli Poyel.

Ju mund të pëlqeni dhe këto