Flower
Flower

Është konsideruar si gjurma e parë e njeriut në Hënë, por ajo nuk i përket astronautit që shkeli aty

Gjurma e parë e njeriut në Hënë është një nga fotografitë më të famshme që ekziston deri më sot, por në fakt, ajo nuk i përket Neil Armstrong, njeriut të parë që shkoi në Hënë.

Në vend të kësaj, ajo është gjurma e vizitorit të dytë të Hënës Buzz Aldrin. Në korrik të ’69, në Hënë, ndërsa Aldrin kryente punë teknike në Hënë, Armstrong ishte duke shkrepur fotografitë, si nderimi i flamurit dhe zbritjen e shokut nga formacioni.

Disa fotografi që kanë kapur Neil Armstrong janë marrë rastësisht. Rezultati: kapiteni i misionit është kapur përherë me shpinë.

Ju mund të pëlqeni dhe këto