E dinit? Çfarë ndodh në trupin tuaj kur keni kohë pa kryer marrë.dhënie

Marrë.dhëniet sek.sua.le janë diçka e natyrshme që mbetet bashkëkohës i njeriut, nga mosha e pubertetit e deri në vijim.

Çfarë ndodh me trupin nëse lëmë pas dore një gjë kaq të rëndësishme? Pasojat janë nga më të ndryshmet, nga sistemi imunitar tek stresi e me radhë deri tek shëndeti kardiovaskular, sipas Living.

Ja pesë ndryshimet që pëson trupi nëse keni kohë pa bërë se.k.s

  1. Sistemi juaj imunitar dobësohet: Mungesa e jetës sek.sua.le aktive ul mbrojtjen imunitare të organizmit. Rrezikoni të prekeni më lehtë nga infeksionet dhe sëmundjet e ndryshme.
  2. Jeni më të stresuar: Studimet e ndryshme kanë provuar se njerëzit që nuk bëjnë se.ks rregullisht janë më të stresuar se njerëzit që kanë një jetë të pasur se.ksu.ale. Gjatë se.ksit lëshohet hormoni i oksitocinës, njohur ndryshe si hormoni i dashurisë, i cili ka aftësi të reduktojë stresin.
  3. Va.gina nuk ndryshon përmasat e saj: Mjaft i besuat legjendës urbane që vag.ina ngushtohet nga mungesa e se.ksit. Paretet e vag.inës thjesht janë në fazë shplodhjeje, por tonifikohen me aktin e parë të mundshëm.
  4. Keni probleme me shëndetin kardiovaskual: Organi i parë që vuan mungesën e jetës së rregullt sek.suale është zemra pasi se.ksi e mbron atë dhe e mbron nga sëmundjet kardiovaskulare.
  5. Meshkujt kanë më shumë gjasa të pësojnë mosfunksionim ere.ktil: Ky është një zbulim interesant, por sigurisht jo i mirëpritur nga meshkujt të cilët nuk bëjnë se.ks rregullisht. Mungesa e se.ksit rrit mundësinë e prekjes nga çrregullimet e ere.ksionit dhe kan.ceri i pros.ta.tës.
Ju mund të pëlqeni dhe këto