8 fakte interesante për trupin e meshkujve që me siguri nuk i dinit!

Bright Side ka mbledhur një listë të fakteve vërtet interesante për burrat dhe mbase ju nuk i dinit dhe mund të jenë zbulim për ju:

1-Kur meshkujt dëgjojnë, përdorin vetëm gjysmën e trurit të tyre; gjysma tjetër mendon për diçka tjetër. Ndodh ndryshe me gratë. Ato dëgjojnë me gjithë trurin e tyre. Kjo është arsyeja pse, kur flisni me një mashkull, është e rëndësishme t’i bini shkurt dhe të jeni i saktë.

2-Gratë mund të shohin më shumë detaje në errësirë, por vetëm ato që janë pranë tyre. Vizioni i meshkujve në errësirë është pak më i keq, por ata mund të shohin detaje në çdo distancë.

3- Ekzistojnë 3 herë më shumë djemtë mëngjërashë në mesin e meshkujve sesa tek gratë. Shpjegimi shkencor për këtë fenomen ende nuk është gjetur.

4- Meshkujt nuk preken nga celuliti. Kjo për shkak se burrat dhe gratë kanë raporte të ndryshme të muskujve, yndyrës dhe indeve lidhëse në trupat e tyre. Burrat lindin me muskuj më të zhvilluar dhe lëkura e tyre përmban më shumë kolagjen.

5-Burrat flenë më mirë. Aktiviteti elektrik i trurit të njeriut bie në 70%, ndërsa rënia e grave vetëm në 10%. Arsyeja për këtë mund të gjendet në historinë e shoqërisë primitive. Burrat ishin gjuetarët; në shtëpi, ata duhet të pushonin. Gratë ishin kujdestarët e shtëpive, duke u kujdesur për fëmijët.

6- Është më e lehtë për një mashkull të humbasë peshë. Trupi i një mashkulli djeg më shumë kalori duke dhënë energji për muskujt dhe organet e tjera, sipas revistaclass. Në të njëjtën kohë, niveli i testosteronit në trupin e një burri është 7 herë më i lartë, gjë që rrit metabolizmin (pavarësisht faktit që masa e muskujve është shumë më e lartë se ajo e një gruaje).

7- Burrat janë më të prirur për të marrë yndyrë në bark. Arsyeja është se burrat nuk fitojnë yndyrë nën lëkurë (siç bëjnë gratë), por brenda në zgavrën e tyre të barkut mes organeve të brendshme.

8-Meshkujt kanë një sistem imunitar më të dobët dhe ata janë më të prekur nga sëmundjet infektive sesa gratë. Arsyeja është testosteroni më i lartë, i cili ka një efekt më të lartë anti-inflamator. Ky hormon përforcon gjenet që ulin inflamimin, dhe kështu një trup prodhon më pak antitrupa.

Ju mund të pëlqeni dhe këto