Ekspertët bëjnë paralajmërimin, disa maska mund të shkaktojnë më shumë rrezik se mbrojtje

Maskat besohen se ndalojnë përhapjen e virusit, por mesa duket materiali i tyre mund të ndikojë në rrezikun që përballim, tregon një studim i ri.

Një maskë e llojit N95, e cila filtron të gjitha pjesëzat, të vogla dhe të mëdha, ul mundësitë e transmetimit të sëmundjes më së shumti.

Por mbajtja e disa maskave është më keq se të mos mbash fare, pasi ato shndërrojnë copëza të mëdha virusi në copëza më të vogla që mund të qëndrojnë më gjatë në ajër.

Skuadra nga Duke University shprehet se zbulimet dhanë prova se jo të gjitha maskat jepnin të njëjtën mbrojtje. Fotoja e mësipërme i klasifikon maskat nëse duhen mbajtur apo jo.

Ju mund të pëlqeni dhe këto