Shfleto Kategorinë

Opinion

Veliaj, njeriu i ri i Rilindjes

Konsumatorët e mediave tashmë janë mësuar me praktikën e materialeve të paketuara, që zyrat e marrëdhënieve me publikun të institucioneve, partive politike dhe enteve të tjera u dërgojnë gazetave, portaleve, televizioneve dhe mediave të…

Si po zhduket Tirana e romaneve të Kadaresë?

Në debatin e madh mbi fatin e godinës historike të Teatrit Kombëtar, ka munguar zëri i atyre që njihen si autoritete morale të shoqërisë, të papërfshirë në interesa të ngushta politike dhe lidhje oportuniste me pushtetin e radhës. Me disa…

Aktorët e dobët të debatit për Teatrin

Nga Sokol Balla Më ka qëlluar të shkoj dy herë në stadiumin Uembli legjendar të Londrës. Një herë në dhjetor të vitit 1998 për të parë një ndeshje të ANGLISË dhe në qershor 2013 për finalen e Champions. Ndryshimi nga dy herët ishte i…

Për artistët rezistentë

Federico García Lorca (1898-1936) TEATRI (Pjesë nga ligjërata) "Teatri është një nga instrumentet më shprehëse dhe më të dobishme për ndërtimin e një vendi dhe njëherësh barometri që shënon ngritjen ose teposhtjen e tij. Një teatër i…

A duhen përçmuar aktorët që e drodhën?

Nga Andi Bushati Ka një përçmim kolektiv kundër atyre aktorëve që dolën dikur në mbrojtje të godinës së teatrit, në përkujtim të kolegëve të tyre që nuk janë më, në favor të interesit publik dhe mbrojtjes së një trualli që u takon të…

“Tangërllëku i madh i shqiptarëve brekëgrisur”

Nga Mentor Kikia Ky që shikoni në foto është është një bregdet, në një qytezë kroate, Podgora quhet. Eshtë një ndër fotot që përhapin agjensitë pomovuese kroate. Tregon një plazh të bukur, në të cilin njerëzit shtrihen nëpër shtrojet…

“Deklarata e Trumpit dhe plani B i Ramës”

Nga Eduard Zaloshnja Gjatë një interviste në televizionin amerikan, “Fox News”, presidenti Trump ngriti pikëpyetje mbi angazhimin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për mbrojtjen e Malit të Zi dhe Shqipërisë, në rast të një agresioni…