Shfleto Kategorinë

Opinion

Ndarja e Kosovës, nënshtrimi para një ideje raciste

Një nga argumentat e fortë të atyre që predikojnë zgjidhjen e ndryshimit të kufijve është edhe «fati» i popullsive që banojnë në mizerie, në margjina të dy shteteve, pra serbëve të veriut në Kosovë dhe shqiptarëve të Preshevës, Bujanovcit…

Ndërtesa “Fashiste”? Po Skënderbeu i Romës?

Nga Aurel Plasari (Nga cikli “Me historinë poshtë nënkresës”) Duke numëruar një më një hilet që është shtrënguar të përdorë pushteti për të kryer aktin vandal të rrënimit të kompleksit kulturor-historik të ndërtesave të…

“Teatri, mallkimi i historisë për të shkatërruar”

Nga Claudio Rocca, drejtor i “Accademia di Belle Arti” të Firences Ndër njoftimet që na vijnë nëpërmjet internetit në mënyrë automatike e që na bëjnë të shkëputemi për disa minuta nga puna për të bredhur nëpër lajme të ndryshme, më erdhi…

Vjedhja plot SHKELQIM në emër të FUSHES

Pas votimit të sotëm të deputetëve socialistë me 75 vota, Edi Rama tregoi se është i vendosur t’i shkojë deri në fund aferës së teatrit që  i “dhuron” 200 milionë euro Shkëlqim Demir Fushës. Përtej debatit “ligjor” se si veprohet me një…

Celular me vajguri

Nga Artan Fuga Te heqim telefonin celular nga shkolla. Pastaj as wifi mos kete. Mos i shkoj mendja ndokujt te kerkoj qe ne klasa te kete kompjuter ose ekran elektronik. Hiqni edhe kalkulatricet.  Te vozise zysha ne internet per t'u…