Shfleto Kategorinë

Opinion

Shkëlqimi dhe rënia e një ëndërrimtari

Kam frikȅ t'i tregoj ȅndrrat e mia. M'i marrin, m'i tjetȅrsojnȅ dhe mȅ cojnȅ nȅ bankȅn e tȅ akuzuarve. Kam frikȅ mos flas nȅ gjumȅ dhe mȅ degjojnȅ. Ȅndrrat janȅ e vetmja gjȅ qȅ kam. Pȅr gabime tȅ shumta tȅ shtetit tȅ endrrave duhen fajtor.…

Të varfërit në lagjen më të pasur të Tiranës…

Nga Silvana Begaj A ju kam folur ndonjëherë për shitësen e perimeve ku pija kafen e mëngjesit? Vinte çdo ditë nga një fshat i Tiranës dhe sillte perime. Në të ftohtë dhe në diell, ajo nuk lëvizte derisa të shiste çdo gjë. Çdo gjë bio…

Ju flet një fëmijë, ju flas Unë!

Kur isha e vogël mendoja se njerëzit ndahen në të mirë dhe të këqinj. Shumë e thjeshtë! Por jeta nuk është dhe aq e thjeshtë. Sot e di. Çdo gjë është relative. Të mirët dhe të këqinjtë nuk ekzistojnë. Ne jemi thjesht qënie njerëzore që…

BOLL MË!

Nuk e di se cilët janë më të këqinjtë: Ata që kryejnë një krim apo ata që e raportojnë në mënyrë të paskrupullt, pra duke shkelur kodin etik të raportuesit. Unë sot them: Boll! Rrethohem nga majtas dreqër e djathtas djaj. Shqipëria është…

Pak mendje të ditur prej shkencëtari e jo militanti !

Kur flasim për zhvillimin e një vendi radhisim pikat e tij të forta, pozicionin gjeografik, pasuritë natyrore mbi dhe nën tokësore që mund t’i shfrytëzojmë. Thënë shkurt: Shfrytëzimi me efikasitet i resurseve që ky vend ofron. Parë në…

Varfëria vret më shumë se Pandemia!

Nga Silvana BEGAJ Mund të mos jemi përgjegjës për situatën në të cilën ndodhemi, por do jemi përgjegjës nëse nuk bëjmë asgjë për ta ndryshuar! Martin L. King Qeveria shqiptare mori masa drastike të menjëhershme për izolimin e Covid-19…

Covid-19 dhe quo vadis shoqëria njerëzore!

Nga Silvana BEGAJ Covid-19 e futi shoqërinë njerëzore në rrjedhën e ligjeve të natyrës. Epidemia nuk bën dallime raciale, klasore, kombesh, rendesh; ajo vret këdo njeri të dobët që ‘takon’ dhe askush s’ka ç’i bën askujt. Mos ka ardhur…

Covid-19 dhe masat e veçanta të Suedisë

Nga Silvana BEGAJ Ekonomia është e ndërlidhur ngushtë me psikologjinë. Sot në këtë kohë të një pandemie të papritur bizneset, investitorët kanë shtypur opsionin pausë dhe po presin me frikë recensionin e pashmangshëm. Investitorët…