Cili është mëkati yt më i madh? Agron Dalipaj: “Çabej është armiku i gjuhës shqipe, është bërë një maskarallëk”

“Agron Dalipaj, sonte është momenti të deklarosh publikisht cili është mëkati yt i madh që do të ndjeki deri në fund të jetës?”, e ka pyetur Çani Dalipajn në “Pyetja që vret”.

“Në vendin tonë Zoti i Gjuhësisë kishte një emër dhe quhej Eqrem Çabej. Vërtetova me një dokument që Çabej është armiku i gjuhës shqipe, ky maskarallëk kaq i madh i bërë nga një njeri me emër kaq të madh, nëse nuk do e denoncoja unë, do e denonconte një tjetër. T’u heqësh sot një morie të madh akademikësh shtyllën ku mbahen Çabej, rrëzohen  të gjithë. Ndaj meje janë kundra se u është lëkundur i vetmi tra ku mbaheshin, Çabej. Qëllimi im është të njihet shqipja qendër e gjuhëve indoevropiane”, tha ai.

Ju mund të pëlqeni dhe këto