A është shkelur ligji me shembjen e Teatrit? Adriatik Lapaj: “Vendimi i marrë nga bashkia Tiranë i pavlefshëm”

Mbrëmjen e sotme të ftuar në “Zonë e Lirë” janë Arjan Çuri, Neritan Liçaj, Adriatik Lapaj dhe Fitim Zekthi, që kanë folur për shembjen e Teatrit Kombëtar.

Juristi Adriatik Lapaj i ftuar në “Zonë e Lirë” ka treguar disa arsye se pse shembja e Teatrit Kombëtar ka shkelur ligjin.

“Shqyerja e Teatrit/ A është shkelur ligji?”, është një nga pyetjet që është shtruar në emision.

“Kjo është një histori e gjatë shkeljesh. Ka nisur me ligjin special, ai ligj u rrëzua. Momenti i dytë ishte kalimi i pronësisë së një trualli të godinës nga qeveria tek Bashkia e Tiranës, por i ka kaluar vetëm 1/3 e godinës, 1126 metra është godina e Teatrit Eksperimental. VKM është e publikuar në Fletoren Zyrtare. Ata nuk e korrigjojnë dot më atë sepse ajo është publikuar në Fletoren Zyrtare, është dokument i njohur tashmë botërisht. Një vendim i marrë në këto kushte është absolutisht i pavlefshëm nga bashkia Tiranë. Nëse kalojnë 30 vjet nuk mban përgjegjësi asnjë, nëse kalon 3 vjet, do mbajnë përgjegjësi të gjithë ata që kanë hedhur firmën. Aty ka shkatërrim prone, shpërdorim detyre, shkatërrim të veprave të artit. Kryeministri i vendit në këtë rast nuk mban asnjë përgjegjësi penale, për vendimin e kanë ata që e kanë firmosur”, ka thënë Adriatik Lapaj.

“Nuk dënohet askush. E para, këtu ka një kulturë të tmerrshme pandëshkueshmërie. E dyta, vendimet kolegjiale, nuk kanë firmosur mbi metrat katrorë, ata janë pyetur doni a s’doni të prishet Teatri”, ka thënë Arjan Çuri.

“Ka një problem në këtë mes sepse organet e drejtësisë të dala nga SPAK duhet të japin një sinjal dhe ku ka rast më të fortë se Teatri Kombëtar për të dhënë një sinjal të fortë”, ka thënë Neritan Liçaj.

Ju mund të pëlqeni dhe këto