Vende të lira pune në Zvicër për të gjithë shqiptarët, këto janë profesionet që kërkohen

Shumë kompani zviceriane kanë vështirësi për të gjetur punonjës, kjo pasi dixhitalizimi në rritje dhe forca punëtore në moshë të thyer, ka bërë që Zvicra të ketë mundësi të përballet me defiçit në treg për rreth gjysmë milioni punëtorë deri në vitin 2030.

Sipas raportit të agjencisë së rekrutimit “Adecco”, kompanitë zviceriane e kanë vënë re këtë defiçit, sidomos për sektorët që kërkojnë më shumë aftësi.

Kështu, në tre mujorin e parë të këtij viti, janë kërkuar më shumë punëtorë për të shkuar në Zvicër në këta sektorë të mëposhtëm:

1) Këshilltarë për taksa apo politika të trustit

2) Inxhinierë

3) Mjekë, infermierë dhe farmacistë

4) Pozicione për IT

5) Pozicione juridike

6) Mësimdhënie dhe edukim

7) Menaxhim dhe shërbime publike.

 

Ju mund të pëlqeni dhe këto