Pfizer dhe BioNTech dërgojnë për autorizim vaksinën anti-Covid: “Kjo është një ditë historike”

Kompanitë Pfizer dhe BioNTech kanë dërguar për aplikim tek FDA autorizimin që të fillojë shpërndarja e vaksinës anti-Covid tek popullata.

Albert Bourla, kreu i Pfizer, ka bërë të ditur këtë lajm. Ai ka thënë se kjo është një ditë historike, pasi iu desh vetëm 248 ditë për të prodhuar një vaksinë anti-Covid.

“Është krenari, gëzim dhe madje pak lehtësim që mund të them se kërkesa jonë për autorizimin e përdorimit emergjent për vaksinën tonë Covid-19 tani është në duart e FDA. Kjo është një ditë historike, një ditë historike për shkencën dhe për të gjithë ne. U deshën vetëm 248 ditë për të marrë nga dita kur ne njoftuam planet tona për të bashkëpunuar me BioNTech deri në ditën tonë të dorëzimit të FDA”, shtoi ai.

Ju mund të pëlqeni dhe këto