Kush është miliarderi që do të garojë kundra Donald Trump për postin e presidentit të SHBA-ve?

Miliarderi dhe ish kryebashkiaku i New York, Michael Bloomberg, po bëhet gati për të hyrë në garën e demokratëve kundra Presidentit Donald Trump.

Michael Bloomberg

Ndonëse ai ende nuk e ka shpallur kandidaturën, “New York Times” ka raportuar se Bloomberg e dërgoi stafin e tij në Alabama ditën e enjte që të regjistrohet për garën para afatit të të premtes.

Fushata e miliarderit mund të jetë një përçarje sizmike në garën e demokratëve, sipas Times.  Ai po hyn në garë për të parandaluar një figurë socialiste apo çfarëdo tjetër.

Ndërsa disa vëzhgues thonë se një garim i mundshëm i Bloomberg do të ndihmonte krahun progresiv të demokratëve, të tjerët paralajmërojnë se ai në të vërtetë mund të “rregullojë” fraksionin Sanders-Warren dhe të rezultojë në një biletë uniteti të Michelle Obama.

Analistët e kanalit CNN e pikturuan ish kryetarinbashkiakun si dikush “më të pasur, më të suksesshëm dhe më pak fyes” sesa Trump.

trum

Ju mund të pëlqeni dhe këto