“Humbje e madhe për njerëzimin”, reagon Vatikani mbi humbjen e 17 vjeçares nga uria dhe etja

Në moshën 17 vjeçare, Noa Pothoven nga Holanda, ndërroi jetë pranë familjes së saj ditën e dielë.

Noa prej disa kohësh vuante nga depresioni që i ishte shkaktuar nga përdh.unimet që i kishin ndodhur dhe kishte vendosur të mos hante më bukë e as të pinte që të vdi.ste.

Këtë vendim Noa e bëri të ditur nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale, ku u shpreh se donte të ndihej e lirë. Pas vde.kjes së saj, ka ardhur një reagim zyrtar nga Vatikani, i cili e ka quajtur vde.kjen e adoleshentes si ‘humbje e madhe për njerëzimin’.

“Vdekja e saj është një humbje e madhe për njerëzimin. Vdekja e Noa është një humbje e madhe për çfarëdo shoqërie civile dhe humanitare. Duhet gjithmonë të konfirmojmë arsyet pozitive për jetën”, është shprehur Vatikani.

Ju mund të pëlqeni dhe këto