E pazakontë, ky është fshati i vetëm në botë në të cilin nuk jeton asnjë djalë

Një histori e pazakontë na vjen nga një fshat i vogël në Poloni, ku prej 10 vitesh, në të nuk ka lindur asnjë djalë, por vetëm vajza.

Ky fenomen ka çuditur jo vetëm njerëzit anembanë, por edhe vetë banorët e këtij fshati. Si pasojë, detyrat e meshkujve i kryejnë shumë mirë femrat.

Për 10 vite me rradhë, çiftet në këtë fshat kanë lindur vetëm vajza. Edhe në forcat zjarrëfikëse janë punësuar femra dhe jo meshkuj.

Si pasojë e kësaj situate, kryebashkiaku ka lajmëruar se do të shpërblejë me para familjen e parë që do të lindi një fëmijë të gjinisë mashkull.

Edhe mediat e huaja kanë shkuar në këtë fshat të rrallë, për të vënë re nga afër këtë fenomen që ka nxitur kureshtjen e të gjithëve.

Ju mund të pëlqeni dhe këto