Rezultatet e studimit tregojnë të vërtetën e hidhur: “Gjatë marrëdhënies, meshkujt shqiptarë i detyrojnë femrat të…”

Studimi i kryer së fundmi në Shqipëri mbi moshën që të rinjtë kryejnë për herë të parë marrëdhënie, ka treguar se një në tre adoleshentë, ka kryer aktin intim.

Po referuar këtij studimi, 1 në 4 vajza rezulton se është dhunuar nga partneri, në formë kërcënimi, dhunë fizike, para, gjatë apo pas aktit seksual.

 Në Shqipëri është ende tabu seksi dhe nuk flitet me fëmijën. Në Europë, nëse do të shantazhonin një të mitur me video, atëherë ajo do të thoshte që s’ka problem, përdore sa të duash, unë do t’u drejtohem organeve të policisë. Unë po e përgatit fëmijën tim duke i bërë orë edukative në shtëpi”, është shprehur një prind.

Ju mund të pëlqeni dhe këto