Flower
Flower

Dëshironi të punoni në Itali? Shteti fqinj hap vendet e punës, ja si mund të aplikoni

Së fundmi, qeveria italiane ka publikuar dekretin e flukseve në Itali, e vetmja mënyrë ligjore që mund të shkohet në vendin fqinj dhe të punosh.

Në këtë dekret përcaktohen plot 30.850 kuota pune të ndara në disa kategori dhe kjo është një mundësi e mirë për të gjetur një punë sezonale.

Po ashtu, ky dekret mund të sjelli edhe konvertimin e lejeve të qëndrimit në leje pune dhe vlen për të huajt rezidentë në Itali dhe për ata që kanë leje qëndrimi afatgjatë,

Në këtë dekret përfshihen gjithashtu punonjësit jo sezonalë dhe të pavarurit, ndërsa në portalin e ministrisë së Brendshme italiane janë caktuar datat kur nisin aplikimet.

Ju mund të pëlqeni dhe këto