Autoritetet ndërkombëtare lëshojnë alarmin: “420 mijë veta humbën jetën nga ushqimet e kontaminuara”

Konsumimi i ushqime të pasigurta dhe me nivel të lartë kontaminimi, ka sjellë humbjen e jetëve të shumë njerëzve.

Viruset, parazitët, toksinat apo bakteret që janë të pranishme në ushqime të ndryshme, kanë shkaktuar në vit më shumë se 600 milion të sëmurë dhe mbi 420 mijë të vdekur.

Këto të dhëna alarmante janë bërë publike në Konferencën Ndërkombëtare të Sigurisë Ushqimore, që u organizua nga FAO, OBSH dhe Unioni Afrikan.

Ju mund të pëlqeni dhe këto