Skënder Brataj bën paralajmërimin: “Në fund të muajit mund të ketë rritje të numrit të të infektuarve”

Kryetari i Urgjencës Kombëtare, Skënder Brataj, ka deklaruar se nëse nuk respektohen masat për Covid-19, në fund të muajit mund të ketë një rritje të të infektuarve.

Gjatë emisionit “Dita Jonë” në A2 CNN, Brataj ka thënë se koronavirusi ekziston dhe i ka kthyer një përgjigje opozitës për pandeminë në vend.

“Rezultatet e tanishme janë si rezultat i masave të marra, ndërsa efekti i lirimit të masave do të ndjehet nga fundi i muajit dhe fillimi i qershorit, sepse inkubacioni i virusit shkon deri në 14 ditë. Për fat të keq, njerëzit nuk po i respektojnë rregullat. Mosrespektimi i tyre duket si diçka normale. Është krijuar ajo ideja se Covid-19 nuk ishte diçka jo reale, por nuk është aspak kështu. Është frikë se sa do të jetë numri i të infektuarve pas dy javësh.

Luhatja aktuale e shifrave është normale, pasi ka vetëm vatra, aktualisht në fasoneri në Durrës. Nuk ka infeksion në masë në Shqipëri dhe kjo erdhi si pasojë e izolimit. Politizimi është faktori më i keq. Në muajin e parë askush nuk guxonte të dilte, duke ndjekur edhe lajmet se çfarë ndodhte jashtë vendit. Më pas, situata ndryshoi dhe u ngritën dyshime mbi virusin nga zëra të ndryshëm dhe këto ndikuan negativisht te qytetarët për të mos zbatuar rregullat”, u shpreh Brataj.

 

Ju mund të pëlqeni dhe këto