Skandal i madh/ Në Universitetin e Vlorës, pedagogë me master e Doktoraturë, por s’kanë bërë të mesmen

Fiks Fare denoncoi një ditë më parë, se si në Universitetin Bujqësor të Tiranës, ka profesorë me diploma false, me mesatare 5.7.

Por, skandali shtrihet më gjerë.

Gazeta TemA ka mësuar disa fakte edhe më skandaloze në Universitetin e Vlorës.

Burime të gazetës pranë Ministrisë së Arsimit, bëjnë me dije se pas një kontrolli, rezulton se në këtë Universitet janë të paktën dy profesorë, që kanë mbaruar edhe Doktoraturën, të cilët nuk kanë bërë shkollën e mesme.

Jo vetëm kaq, por disa të tjerë janë me mesatare 5, gjë që është e paligjshme, ndërsa disa të tjerë japin mësim jashtë profilit të tyre. Janë mësuar edhe emrat e disave prej tyre, por deri në zyrtarizimin e raportit të Ministrisë së Arsimit, po i japim vetëm me iniciale.

N.H, master dhe Doktoraturë, por pa shkollë të mesme;

E.B, master dhe Doktoraturë, me mesatare 5;

E.M, s’ka master, por jep Juridik tek masteri;

U.V, pa master, por jep mësim në master.

Ju mund të pëlqeni dhe këto