Flower
Flower

“Shqipëria nën grusht shteti”, ish deputeti demokrat rendit arsyet pse Shqipëria ndodhet në krizë

Tritan Shehu, ish deputeti i PD, ka shkruar sot se Shqipëria ndodhet nën grushtin e shtetit dhe thotë se në një vend ku mungon gjykata Kushtetuese dhe Presidentit nuk i jepen shpjegime për dislokimin e forcave të ushtrisë në Rinas, qytetarët duhet të mbrojnë demokracinë.

Nëpërmjet një statusi në Facebook, Shehu ka renditur zhvillimet që sipas tij sollën në një realitet të tillë në Shqipëri.

Reagimi i plotë i Tritan Shehut:

“Shqiperia eshte nen nje “Grusht Shteti”!

-Sot kemi nje Parlament te mbushur me deputete pupace “te peshkuar” ne menyre anti kushtetuese nga ”thellesite” e listave, per te plotesuar vendet bosh e “ndertuar” nje opozite ne 3D.

-Kemi nje zv. Minister te Jashtem, qe po ne menyre anti kushtetuese “perfaqeson” vendin si Minister.

-Ndodh nje dislokim forcash te ushtrise e marje nen kontroll prej tyre te aeroportit civil te vendit duke refuzuar publikisht t’i ipen qofte dhe shpjegime Presidentit, detyrim kushtetues ky.

-Vendi nuk ka Gjykate Kushtetuese prej pothuajse dy vitesh, institucioni ky garant i kushtetushmerise, bazuar kjo ne Kushtetuten tone.

-Mungon Gjykata e Larte.

-Besoj se kaq mjafton, per te mos vazhduar me tej me shkelje te drejtash themeltare te njeriut, te prones, lirive, strukturimit institucional etj, etj. Ne keto kushte mbrojtja e demokracise kthehet ne domosdoshmeri popullore.

 

Ju mund të pëlqeni dhe këto