Flower
Flower

Ndërtimi i shkollës tek fidanishtja e UBT, reagon senati i Universitetit: “Proçesi të bëhet në transparencë të plotë”

Pas konfliktit mes bashkisë së Tiranës dhe Universitetit Bujqësor për ndërtimin e shkollës në Kodër-Kamëz, në fidanishten ku kryheshin praktikat mësimore të studentëve, ka ardhur një reagim zyrtar i Senatit Akademik.

Nëpërmjet një deklarate për mediat, senati i UBT është shprehur se ata nuk janë shprehur kundra ndërtimit të kësaj shkolle, por duan që proçesi të bëhet në transparencë të plotë.

“Ashtu siç kemi theksuar në deklaratën e parë  me 3 prill, dëshirojmë të sjellim në vëmendje se UBT nuk ka qenë dhe nuk do të jetë kundër në ndërtimin e çdo shkolle. Ne jemi të bindur se ndërrimi i shkollës është domosdoshmëri për komunitetin. Ne mbështesim takimet dhe konsultimet intensive ndërmjet titullarëve të UBT-së, bashkisë Tiranë, edhe ministrisë qartësuan, të cilët qartësuan pjesët juridike.  Sikundër deri më sot, UBT-ja do të jetë krah nevojave të arsimit duke kërkuar transparencë dhe komunikim”,  thuhet në deklaratë.

Ju mund të pëlqeni dhe këto