OBSH jep alarmin: Rritet numri i rasteve të fruthit

Fruthi po përhapet në mbarë botën, ku veçanërisht e prekur është Afrika. Por edhe në Evropë përhapja e kësaj sëmundëë po ëp shkas për shqetësim, ndaj OBSH ka dhwnw alarmin dhe ka kwrkuar tw bwhen mw shumw vaksinime.

Në gjysmën e parë të vitit 2019 në nivel global është regjistruar numri më i madh i të prekurve nga fruthi në të njëjtën periudhë krahasuar me vitin 2006. Deri në fund të korrikut janë regjistruar në 182 vende, sipas shifrave paraprake, gati 365.000 raste fruthi.

Nga mosha gjashtë muajsh, të gjithë duhet të vaksinohen të paktën 15 ditë përpara se të udhëtojnë në një nga rajonet e prekura. Vlerësimet aktuale për përhapën e kësaj sëmundëë u referohen të dhënave nga viti 2017.

Ju mund të pëlqeni dhe këto