Izraeli ngre alarmin: “Shqipëria vend i rrezi.kshëm, por jo nga pro.testat”

Së fundmi, ministria e Shëndetësisë izraelite, ka hartuar një listë të vendeve të rrezikshme për vizitorët.

Në këtë listë, përfshihet Ukraina, Gjeorgjia, Shqipëria, Liberia dhe Madagaskari dhe arsyeja pse janë të rrezikshme ka të bëjë me shkallën e lartë të të prekurve nga fruthi në këto vende.

Sipas qeverisë izraelite, numri i rasteve të kësaj sëmundje në vendet e më lartme është rritur shumë dhe kjo gjë rrezikon shtetasit e saj.

Në një deklaratë të fundit, mediat e Ukrainës bënë të ditur se vaksinat ndaj fruthit janë bërë falas për të gjithë grupmoshat dhe se foshnjat mbi 6 muajsh do të vaksinohen nga kjo sëmundje.

Ju mund të pëlqeni dhe këto